Home » Zukić kaže da Osmorka nema podršku članstva: I njihovi su nam rekli da se uzdaju u Lendu
BiH

Zukić kaže da Osmorka nema podršku članstva: I njihovi su nam rekli da se uzdaju u Lendu

Šef Kluba Bošnjaka u federalnom Domu naroda Muamer Zukić obratio se predsjedniku stranke Narod i Pravda i drugim predsjednicima stranaka koje čine “Osmorku”. Upozorio ih je da trebaju posvetiti pažnju na to šta se dešava unutar stranaka i razgovarati sa svojim članstvom.

Muamer Zukić je poručio da kadrovi NiP-a, SDP-a, ali i drugih stranaka “Osmorke” razgovaraju sa njim.

“Njihovi kadrovi razgovaraju s nama. Razgovaraju sa mnom kao predsjednikom kluba Bošnjaka. I oni, njihovi delegati, vide da je ovo put razvlašćivanja Bošnjaka i trajnog isporučivanja Federacije HDZ-u, a države SNSD-u i HDZ-u. A i gotovo svakom građaninu je to jasno. I oni, njihovi članovi, nama kažu kako se pouzdaju da će Lendo zaustaviti ovu bošnjačku autostradu kojom su krenuli lideri nekih političkih partija”, poručio je Zukić.

Upozorio je predsjednike stranke “Osmorke” da njihovo članstvo nije uz njih te da mnogi nemaju prilike ili hrabrosti da im kažu istinu.

“Gospodo predsjednici stranaka “Osmorke”, vaše članstvo nije uz vas, vaši kadrovi nisu uz vas, vaši najbliži nisu uz vas… Jedni vam nemaju prilike, a drugi nemaju hrabrosti reći istinu, a neki su vam to već i rekli”, napisao je.

U postscriptumu je dodao da je jedan “njihov” mu rekao da je Lendo posljednja linija odbrane bošnjačkog naroda.