Home » Završeni radovi na rekonstrukciji sportske dvorane “Luke” (foto)
Ekonomija

Završeni radovi na rekonstrukciji sportske dvorane “Luke” (foto)

Radovi na sportskoj dvorani “Luke” konačno su završeni i dvorana je sada sprema za upotrebu.

Radovi na sportskoj dvorani “Luke” konačno su završeni i dvorana je sada sprema za upotrebu, javlja Akta.ba.

Rekonstruisani i dograđeni objekt Sportske dvorane Luke, pored kompletno renovirane velike sale, ima još jednu novodograđenu veliku salu za loptačke sportove.

“Sanirane su postojeće i izgrađene nove svlačionice i mokri čvorovi, dograđene su nove tribine sa 400 dodatnih mjesta, postavljena je kompletna nova fasada od termopanela i novo krovište, te je ugrađen novi energetski-efikasan sistem grijanja i hlađenja, kao i nove elektroinstalacije i rasvjeta. Ispod nove velike sale nalaziće se još nekoliko manjih sala za idividualne sportove”, kazali su iz gradske uprave Bihaća.

luke

Podsjećamo, rekonstrukcija bihaćke sportske dvorane “Luke” započela je još prije tri godine, a zbog inflacije i povećanje cijena građevinskog materijala došlo je i do značajnog povećanja ulaganja u samu rekonstrukciju.

Konačnom okončanju radova raduju se i brojni sportski klubovi iz Bihaća, a osim renoviranog prostora za odvijanje treninga, upravo ovaj projekat će olakšati i odvijanje školske nastave za one učenike čije škole nemaju dvoranu.

Izvor: www.akta.ba