Home » Zastupnički dom PFBiH sutra razmatra Informaciju o Odluci o imenovanju Vlade FBiH (VIDEO)
BiH

Zastupnički dom PFBiH sutra razmatra Informaciju o Odluci o imenovanju Vlade FBiH (VIDEO)

Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH zakazao je za sutra u 14 sati sjednicu tog doma, na kojoj će se razmatrati Informacija o Odluci o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH.

Sjednica je zakazana da bi se ispoštovao Ustavom FBiH zagrantovan rok za formiranje Vlade FBiH, koji ističe sutra.

– Sukladno ustavnim rokovima i onome što smo dobili od rukovodstva Federacije BiH stvorili su se preduvjeti da se sazove sjednice Zastupničkog doma. Na dnevnom redu je jedna točka, a razmatrat će se onaj materijal koji smo dobili od rukovodstva FBiH, u njemu je dopis od predsjedateljice Federacije Lidije Bradare s kojim nas upoznaje sa onim što je urađeno. Također tu i je i Odluka o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH. Uz tu Odluku došla je i suglasnost od dopredsjednika FBiH Igora Stojanovića i odgovor dopredsjednika Refika Lende da on nije dao suglasnost na navedenu Odluku – izjavio je potpredsjedavajući Zastupničkog doma Mladen Bošković nakon Kolegija.

Dodaje da je sutra posljednji dan za imenovanje Vlade FBiH.

– Zastupnički dom kao zadnja instanca u toj karici je bio obavezan i dužan po Ustavu FBiH da sazove ovu sjednicu i sutra ćemo razgovarati o onome što smo dobili na način kako svatko od zastupnika vidi trenutnu situaciju u Federaciji BiH – istakao je Bošković.

Članovi Kolegija istakli su da se i sutra prije 14 sati može desiti neka situacija, pa da potpredsjednik FBiH Refik Lendo ipak da svoj potpis na Odluku o imenovanju Vlade FBiH.

– Dakle, sutra prestaje zakonski rok za imenovanje Vlade i sutra Predstavnički dom ostavlja sve opcije otvorenim. Eventualno, možda nas sutra dočeka prije te sjednice i treći potpis na navedenu Odluku. Zbog toga održavamo ovu sjednicu. Ako ne dobijemo taj treći potpis, sutra možemo samo raspravljati o Informaciji i donijeti u vezi toga zaključke – poručio je predsjednik Kluba Stranke za BiH Admir Čavalić.