Home » Za tešku krađu Peri Blagojeviću dvije godine zatvora
Crna hronika

Za tešku krađu Peri Blagojeviću dvije godine zatvora

Osnovni sud Brčko distrikta BiH nepravomoćno je osudio Peru Blagojevića (46) iz Bijeljine na dvije godine zatvora, jer je 2015. godine u Šatorovićima, kod Brčkog, nakon provaljivanja u kuću mještanina B. A, oduzeo vozilo vrijednosti 18.750 maraka i manji iznos novca.

Pred ovim sudom Tužiteljstvo Distrikta dokazalo da je Blagojević počinio tešku krađu, kojom je iz kuće oštećenog naprije otuđio novčanik s novcem i ključeve, a zatim iz garaže u sastavu istog objekta oduzeo automobil VW Passat VI, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

U optužnici stoji da je Pero Blagojević u veljači 2015. godine, u mjestu Šatorovići, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, došao do kuće B. A, a potom upotrebom bušilice otvorio prozor na podrumskoj prostoriji.

Ušao je u unutrašnjost podruma, a zatim otišao na kat kuće i iz dnevnog boravka oduzeo novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 180 maraka, 50 eura i 350 kuna, kao i ključeve od kuće i vlasnikovog automobila. Zatim je neopaženo sišao u garažu, koja se nalazila u sastavu kuće, otvorio garažna vrata i oduzeo putničko motorno vozilo VW Passat VI, u vrijednosti od 18.750 maraka, pribavivši sebi protupravnu imovinsku korist u vrijednosti oduzetih stvari.

Na glavnom pretresu pred Osnovnim sudom, Tužiteljstvo je dokazalo da je optuženi počinio kazneno djelo teške krađe nakon čega ga je ovaj sud nepravomoćno osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine

Istom presudom, Blagojević je po drugoj točki optužnice oslobođen od optužbe da je u svibnju 2020. godine, po prethodnom dogovoru s dvije osobe, izvršio provaljivanje u objekat firme FAMM u Grbavici kod Brčkog, odakle je oduzeto pedeset tisuća maraka.

Jednako kao i Tužiteljstvo, optuženi presudu može pobijati žalbom pred Apelacijskim sudom Brčko distrikta BiH, a izvjesno je da će, nakon prijema pisanog otpravka, Tužiteljstvo izjaviti žalbu na oslobađajući dio presude, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.