Home » Za izgradnju i obnovu PU Čapljina i Prozor-Rama gotovo 2 miliona KM
Ekonomija

Za izgradnju i obnovu PU Čapljina i Prozor-Rama gotovo 2 miliona KM

U punomu su zamahu opsežni radovi na obnovi zgrade Policijske uprave Čapljina.

U punomu su zamahu opsežni radovi na obnovi zgrade Policijske uprave Čapljina, ujedno i na izgradnji dodatnih prostorija u sklopu PU Čapljina namijenjenih izdavanju osobnih dokumenata.

Radi se o preuređenju postojećih kapaciteta zgrade u koje će biti smještena čapljinska ispostava CIPS-a koja je dosad koristila iznajmljene prostorije, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

Kako se dodaje, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije ranije je, pripadajućom odlukom, za ovu namjenu izdvojila 462.000 maraka budžetskih sredstava (312.000 maraka za izgradnju CIPS-a i 150.000 maraka za obnovu i uređenje prvoga sprata zgrade PU Čapljina).

Trenutno su u toku zahvati na ojačavanju nosive konstrukcije odnosno ugradnji novih potpornih stupova s ciljem statičkoga utvrđivanja zdanja. Također, u sklopu ove etape planirano je i uređenje gornjega sprata, dok je nadgradnja zgrade odnosno izgradnja drugoga sprata i uređenje cjelokupnoga pročelja planirano za sljedeću godinu.

“Zgrada Policijske uprave Čapljina godinama je u već u lošem stanju i bilo je nužno krenuti u ove radove te smo, na prijedlog MUP-a HNŽ-a, zahvate podijelili u etape i u Proračunu planirali potrebna sredstva, na zadovoljstvo kako samih policijskih djelatnika, tako i žitelja Grada Čapljine u cjelini”, komentirao je Nevenko Herceg, pozdravivši svaki napredak u jedinicama lokalne samouprave na području HNK/Ž-a.

Podsjećamo, svojevrsno rasterećenje u obvezama djelatnika PU Čapljina napravljeno je i Odlukom Vlade kojom je ustrojena Policijska postaja Ravno, zajedno s njezinom ispostavom u naselju Ivanica.

Nakon što je Vlada 2021. godine usvojila Informaciju MUP-a o potrebi ustrojavanja Policijske postaje Ravno, lani je, uzimajući u obzir zemljopisni položaj Ravnoga, dužinu granične crte s Republikom Hrvatskom te vrlo izraženu problematiku migrantske krize, a sve s ciljem osiguranja veće razine sigurnosti, usvojila izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta MUP-a HNŽ-a koje se odnose na broj policijskih službenika u Policijskoj postaji Ravno i u Policijskoj ispostavi Ivanica.

Na kraju se navodi kako su i u Općini Prozor-Rama u toku slični zahvati, gdje traju radovi na prvoj etapi izgradnje nove Policijske postaje. Za tu je namjenu Vlada izdvojila 1.450.000 maraka.

Izvor: www.akta.ba