Home » Vremenska prognoza do srijede za BiH: Najavljene tempereture do 20 stepeni, ali i snijeg
BiH

Vremenska prognoza do srijede za BiH: Najavljene tempereture do 20 stepeni, ali i snijeg

Bioprognoza – Usljed pogoršanja vremenskih prilika, koje će se postepeno širiti sa zapada, opšta slika će većim dijelom dana biti lošija. Neuobičajeno visoke temperature, padavine i južno strujanje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, razdražljivosti, nesanice. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U nedjelju 11.02.2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom u Hercegovini, zapadnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Na jugu zemlje se očekuju intenzivnije padavine, praćene pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Prema kraju dana vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C.

U ponedjeljak 12.02.2024., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša ili lokalni pljuskovi širom zemlje. U kasnim večernjim satima na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C.

U utorak 13.02.2024., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom, a na planinama sa slabom snijegom. Poslije podne prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

U srijedu 14.02.2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.