Home » Vlasnik kompanije Eurosjaj se povlači s pozicije predsjednika Udruženja poslodavca Konjic
Ekonomija

Vlasnik kompanije Eurosjaj se povlači s pozicije predsjednika Udruženja poslodavca Konjic

U saopštenju za javnost direktora kompanije Eurosjaj d.o.o Jasmina Badžaka navedeno je da se povlači s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic.

U saopštenju za javnost direktora kompanije Eurosjaj d.o.o Jasmina Badžaka navedeno je da se povlači s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic.

On je u daljem tekstu pojasnio razloge za svoj postupak.

“Potaknut nedavnim događajima koji su stvorili toksičnu atmosferu u javnom prostoru i mene doveli u kontekst izuzetno negativne ličnosti, osjećam moralnu dužnost obratiti se na ovaj način svim svojim prijateljima, poslovnim partnerima i sugrađanima. I ranije sam trpio ogromni medijski linč, kako lično, tako i kao direktor i vlasnik kompanije Eurosjaj d.o.o. Konjic koja uspješno posluje više od 20 godina i zapošljava više od 400 radnika. Nisam se oglašavao jer nisam želio dodatno davati na značaju neobjektivnom i neutemeljenom govoru koji se može nazvati, sada slobodno mogu reći, govorom mržnje. Radije sam birao biti društveno odgovoran, pomagati svoju lokalnu zajednicu, širiti pozitivne priče o svome Konjicu i pokazati da se i ovdje može opstati i biti uspješan. Sav svoj rad kroz poduzetničke vode usmjerio sam na razvoj svoje kompanije ali i svoje lokalne zajednice. Nikada nisam javno govorio o malim i velikim projektima koje sam podupirao jer bi onda sve to izgubilo svoj smisao, tako da to neću uraditi ni sada. Neka djela govore o ljudima”, poručio je Badžak.

Kompletna situacija natjerala je da preispita svoje dosadašnje ponašanje u privrednom životu grada Konjica ali i šire zajednice, te je tako došao do zaključka da njegovo mjesto više nije poželjno u raznim projektima koje je rado, podupirao ili vodio.

“Shodno tome, danas objavljujem da se povlačim sa mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca Konjic jer na tom mjestu sigurno ne može biti neko ko je ovako negativno predstavljen. Povlačim se i iz svih oblika pružanja pomoći, donacija i drugih vrsta projekata koje sam podržavao u svojoj lokalnoj zajednici i šire, kako u ličnom svojstvu, tako i kroz Eurosjaj d.o.o. Konjic. Sva moja buduća aktivnost biće usmjerena samo na moju kompaniju i zadovoljstvo njenih radnika. Povlačim se iz svih kulturnih i sportskih projekata u kojima sam aktivno učestvovao cijelim svojim srcem, jer sam želio da Konjic bude dio pozitivne priče. Sagledavši kompletnu situaciju, ogromnu bol koju je pretrpila moja porodica, linč kojem su izloženi radnici moje kompanije, nepravdu koja mi je nanesena bez bilo kakvog uporišta i dokaza, ne preostaje mi ništa drugo i smatram ovo jedinim logičnim slijedom”, napisao je.

Potpuno se povlači iz svih vidova javnog života, a sva njegova buduća aktivnost biće potpuno posvećena porodici i kompaniji, koji su mu bili kako kaže i jedina iskrena podrška.

“Nadam se da će biti vremena i prilike da se zahvalim svima koji su na bilo koji način stajali uz mene”, stoji u njegovom saopštenju.

Izvor: www.akta.ba