Home » Umro Saša Petrović, legendarni bh. glumac
Crna hronika

Umro Saša Petrović, legendarni bh. glumac

Bosanskohercegovački glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je danas u 61. godini života, potvrđeno je za Klix.ba.

Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića “Teško je biti fin”, za koju je dobio “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Upravo je ovu tužnu vijest na svom Facebook profilu podijelio reditelj Srđan Vuletić.

“Dragi Sale, nadam se da si na boljem mjestu. Hvala za sve”, kratko je poručio Vuletić uz isječak scene iz filma “Teško je biti fin”.
Petrović se duže vrijeme borio s bolešću te se povukao iz javnosti.

Publika će ga svakako pamtiti po ulozi u kultnoj predstavi “Audicija”, a ostat će prepoznatljiv i po svom radu u Kamernom teatru te predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”.

Premda je Akademiju scenskih umjetnosti upisao 1983. godine, zbog “Audicije”, a potom i rata nije imao vremena da diplomira. Diplomu je na kraju stekao tek 2006. godine.

Također, ostvario je i uloge u filmovima “Ničija zemlja”, “Ovo malo duše”, “Život radnika”, “Hajde da se volimo”, “Kuduz”, “Istočno od istoka”, “Prokleta je Amerika”, “Gori vatra”, ” Ljeto u Zlatnoj dolini”, “Nafaka”.

Posljednjih godina na malim ekranima smo ga mogli gledati u ulozi Stjepana u humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Izvor: Klix