Home » Učesnici iz BiH ostvarili odlične rezultate na Brainobrain takmičenju u mentalnoj aritmetici
BiH

Učesnici iz BiH ostvarili odlične rezultate na Brainobrain takmičenju u mentalnoj aritmetici

Na 9. online međunarodnom Brainobrain takmičenju u mentalnoj aritmetici učestvovale su 84 zemlje, među kojima i Bosna i Hercegovina. Od 20.603 takmičara i takmičarki, BiH je imala 30 učesnika iz svih Brainobrain centara koji su ostvarili odlične rezultate.

Na devetom međunarodnom Brainobrain takmičenju u mentalnoj aritmeici, učesnici iz Bosne i Hercegovine osvojili su: četiri šampionska trofeja, 10 zlatnih medalja i 14 srebrenih medalja.

Brainobrain akademija za djecu u Bosni i Hercegovini djeluje od 2015. godine, trenutno u sedam gradova: Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Zenica, Cazin, Bjeljina i Ljubuški.

Kroz Brainobrain akademiju za djecu prošlo je stotinu dječaka i djevojčica uzrasta od četiri do 14 godina i svaki put su bili aktivni i zapaženi učesnici državnih, regionalnih i internacionalnih takmičenja.

Korištenjem mentalne aritmetike, djeca svih uzrasta razvijaju obje moždane hemisfere i na taj način potiču svoj intelektualni razvoj. Cilj Brainobrain programa je promocija inovativne metodologije rada i učenja kroz zabavu, a svrha takmičenja jeste da djeca dodatno razviju samopouzdanje i poboljšaju komunikacijske vještine.

Brainobrain akademija vrši upis novih polaznika/ca i formiranje novih grupa tokom cijele godine, a svi zainteresirani mogu posjetiti web stranicu www.djeca.eu i saznati sve potrebne informacije o ovom edukativnom programu za djecu, saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih Kult.