Home » U Zenici otvoren Aneksa B TechnoParka, 35 poslovnih prostora za novoosnovane subjekte
Ekonomija

U Zenici otvoren Aneksa B TechnoParka, 35 poslovnih prostora za novoosnovane subjekte

Drugu fazu adaptacije i renoviranja ANEKSA B podržali su Federalno ministartsvo razvoja, poduzetništva i obrta i Grad Zenica.

Povodom obilježavanja Dana Zenice, upriličeno je i  Svečano otvorenje Aneksa B TechnoParka Zenica čime je Zenica dobila još jednu zgradu sa 2000 m2 na usluzi gospodarstvenicima.

Naime, Aneks B dio je TechnoParka kojim upravlja Agencija ZEDA,  a u vlasništvu je Grada Zenice. Od danas je ovaj objekat na usluzi svima onima koji žele započeti svoje poslovne korake kao i onima koji žele sudjelovati na edukacijama iz robotike, CNC-a, mehantronike i programiranja.

Renoviranje i adaptacija ovog Objekta su započeli u veljači 2022. godine kroz projekat iNnovaNet čija implementacija je počela u rujnu 2020. godine.

Agencija ZEDA je ovaj projekat realizirala u suradnji s partnerima IPNG-Industrijski park Nova Gradiška (HR), Inovacijsko-Poduzetnički Centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i Grad Gradiška.

Drugu fazu adaptacije i renoviranja ANEKSA B podržali su Federalno ministartsvo razvoja, poduzetništva i obrta i Grad Zenica, te je ovo jedna u nizu aktivnosti kojima Grad Zenica u saradnji sa Agencijom ZEDA radi na kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta u Zenici i stvaranju što boljih uvjeta za poslovanje poduzeća i kreiranje ugodnog I privlačnog  ambijenta za život.

“Sretan sam što sam danas sa vama i što smo sa Gradom Zenicom i Agencijom ZEDA i ovaj put sarađivali na još jednom uspješnom projektu. Ovo je najbolje ocijenjen projekat ove vrste u Federaciji BiH. Ovakvi projekti Zenicu pokazuju u jednom drugom svjetlu koji pokazuje intezivan put razvoja i ja vam na tome čestitam“, rekao je Amir Zukić, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Izvor: www.akta.ba