Home » U toku policijska akcija zbog prijetnji sudijama i tužiocima u ZDK
Crna hronika

U toku policijska akcija zbog prijetnji sudijama i tužiocima u ZDK

Uprava policije MUP-a ZDK nešto prije podneva je objavila da su “u toku aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela počinjenih na štetu nosilaca sudskih i tužilačkih funkcija”.

– U toku su aktivnosti policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na dokumentovanju krivičnih djela “Napad na službenu osobu u vršenju dužnosti" iz člana 359. Krivičnog zakona Federacije BiH” i “Ugrožavanje sigurnosti” ; iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije BiH, usmjerenih prema određenim nosiocima sudskih i tužilačkih funkcija u Zeničko-dobojskom kantonu. Aktivnosti se provode u saradnji i uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Obzirom da se vrše hitne i neodložne mjere i radnje, više informacija će biti dostupno u toku dana, kratko je saopćeno iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije ZDK.

Nezvanično saznajemo da se radilo o prijetnjama koje su upućene sudiji i tužiocu u ZDK, ali više detalja policija ne želi saopćiti dok se ne obave radnje hapšenja i dokumentovanja.