Home » U kamionu pronađeno 46 tijela, podlegli zbog visoke temperature
Svijet

U kamionu pronađeno 46 tijela, podlegli zbog visoke temperature

U ponedjeljak u San Antoniju, u Teksasu, u kamionu pronađena su mrtva tijela. Guverner te američke savezne države Greg Abbott je potvrdio da se radi o najmanje 46 ljudi migranata.

Još 16 osoba, među kojima i četvero djece prebačeno je u obližnju bolnicu u veoma teškom stanju na dalju njegu.

U ponedjeljak oko 18 sati vlasti su upozorene na to da je pronađena prikolica u kojoj ima mrtvih nakon što je radnik iz obližnje zgrade čuo glasove kako pozivaju za pomoć. Prišao je i kroz otvorena vrata prikolice vidio unutra više mrtvih ljudi.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti nastupio zbog visoke temperature unutar prikolice. Osobe koje su pronađene živi bile su iscrpljene, dehidrirane i na dodir vruće, ali ipak su bile pri svijesti kada su prevezeni u bolnicu

Šef policije San Antonija, William McManus je potvrdio da su za ovu strašnu tragediju tri osobe u pritvoru i da je pokrenuta istraga na saveznoj razini.

Zapovjednik vatrogasne službe, Charles Hood rekao je kako se radi o kamionu hladnjači, ali da u njemu nije bilo vode, niti klime. Istraga je u toku, a meksičke vlasti smatraju da se radi o krijumčarenju ljudima.