Home » U bunaru pronađeno tijelo državljana Hrvatske
Crna hronika

U bunaru pronađeno tijelo državljana Hrvatske

U utorak 21. juna u poslijepodnevnim satima pronađeno je tijelo 56-godišnjeg M.B. iz Trogira (RH). Iz Gorske službe spašavanja Kantona 10 potvrđeno je da je tijelo pronađeno u neposrednoj blizini njegove vikendice u mjestu Trebiševo u općini Tomislavgrad.

Na poziv obitelji, Gorska služba spašavanja pokrenula je akciju potrage i spašavanja za nestalim državljaninom Republike Hrvatske na širem području mjesta Trebiševo.

U ponedjeljak porodica je pokraj vikendice zatekla vozilo u vlasništvu nestalog. U tom momentu nisu imali nikakve informacije o tome gdje bi se mogao nalaziti. Pošto se nije vratio tokom dana i noći, zabrinuta porodica pozvala je lokalnu policijsku postaju i GSS Kantona 10.

U akciji potrage i spašavanja sudjelovalo je 14 spašavatelja iz GSS Kantona 10, HGSS Posušje i GSS Grude te pripadnici Policijske postaje Tomislavgrad.

Uz dopuštenje Tužiteljstva u Livnu tijelo je izvučeno iz vode kako bi se utvrdile okolnosti nastanka smrti. Djelatnici PU Tomislavgrad provode detaljniji operativni rad.