Home » U Brčkom smrtno stradao maloljetnik usljed nesmotrenog korištenja vazdušne puške
Crna hronika

U Brčkom smrtno stradao maloljetnik usljed nesmotrenog korištenja vazdušne puške

Glasnogovornica Policije Brčko distrikta BiH Dževida Hukičević potvrdila je da je sinoć u 19.51 sati iz službe Hitne medicinske pomoći policiji prijavljen događaj u naselju Ilićka, čiji su akteri bili maloljetne osobe, a koji je za posljedice imao tragičan ishod.

O zaprimljenoj prijavi i njenom sadržaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Distrikta, pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne mjere i radnje, saopšteno je iz Policije.

Iz hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH doktorica Jasna Bradonjić potvrdila je da su primili poziv, u kome je rečeno da je dječak pogođen usljed nesmotrenog korištenja vazdušne puške.

– Ekipa medicinske pomoći izašla je na teren i nesretni dječak je prevezen u brčansku Bolnicu, gdje je dežurni hirurg konstatovao smrt maloljetnog djeteta, rekla je Bradonjić.

Lokalni mediji prenose da se radi o petnaestogodišnjaku, kojeg je pogodio vršnjak prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške, te je smrtno stradao.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH saopštili su da je naređena obdukcija tijela petnaestogodišnjaka kako bi bio utvrđen uzrok smrti.