Home » U akciji CK FBiH za žene i djevojke Turske i Sirije prikupljeno 150 higijenskih paketa
BiH

U akciji CK FBiH za žene i djevojke Turske i Sirije prikupljeno 150 higijenskih paketa

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH “Niste same” za žene i djevojke Turske i Sirije.

Bh. poduzetnice prikupile su i zapakovale 150 higijenskih paketa u vrijednosti od skoro 20.000 KM. Cilj im je, kako su istakli iz ove Asocijacije, obradovati što više žena i djevojaka i olakšati im boravak u kampovima u kojim su smješteni nakon razornih zemljotresa, saopćio je Crveni križ FBiH

U saopćenju se navodi da su se kampanji za žene i djevojke Turske i Sirije pridružile i brojne obrazovne ustanove – srednje i osnovne škole iz cijele Federacije, Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Međunaroni komitet Crvenog križa, IOM, Muzej ratnog djetinjstva, brojne supruge ambasadora u BiH na čelu sa prvom damom Mirelom Bećirović, suprugom člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, mnogi influenseri te brojni građani.

Akcija “Niste same” trajala je cijeli mart, a nakon sortiranja Crveni križ Federacije BiH uputit će svoj treći konvoj prema područjima pogođenim zemljotresom, saopćeno je.