Home » Turski bloger objavio snimak: Bh. tim spasio muškarca koji je 120 sati bio pod ruševinama (VIDEO)
Svijet

Turski bloger objavio snimak: Bh. tim spasio muškarca koji je 120 sati bio pod ruševinama (VIDEO)

Turski bloger Yusuf İşler je objavio snimak za koji je naveo da svjedoči trenutku kada su spasioci iz Bosne i Hercegovine spasili muškarca koji je dugo bio zarobljen pod ruševinama nastalim usljed snažnog zemljotresa.

Istakao je da je 120 sati bio pod ruševinama te se na našem jeziku zahvalio bosanskohercegovačkim spasiocima: “Hvala braćo moja”. Nakon spašavanja je uslijedio aplauz. İşler nije precizirao u kojem gradu je bila ova akcija spašavanja.

 

Pripadnici gorske službe spašavanja, civilne zaštite oba entiteta i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su među brojnim spasiocima drugih država koji su angažovani u Turskoj.

Kako je objavila turska državna Agencija Anadolija (AA), Bosna i Hercegovina je u vrhu liste zemalja po broju spasilaca koji su poslani u Tursku. Otišli su ranije ove sedmice i već su dali veliki doprinos u spašavanju.

Broj poginulih ljudi usljed zemljotresa u Turskoj i Siriji je premašio 28.000 i sve je manje nade da će se ispod ruševina građevina pronaći više preživjelih. Ipak, još se dešava da se spase oni za koje se vjerovalo da neće biti spašeni.

Izvor: klix.ba