Home » Sarajevo Dance Festival od 13. do 22 oktobra, očekuje se više od dvije hiljade učesnika
Ekonomija

Sarajevo Dance Festival od 13. do 22 oktobra, očekuje se više od dvije hiljade učesnika

Jubilarni deseti Sarajevo Dance Festival će biti održan od 13. do 22. oktobra u Hotelu Hills Sarajevo.

Jubilarni deseti Sarajevo Dance Festival , koji će biti održan od 13. do 22. oktobra u Hotelu Hills Sarajevo, zajednički je projekt Sportsko plesnog kluba Astorija i Saveza sportsko plesnih klubova Bosne i Hercegovine.

Organizatori navode da će ovogodišnje izdanje nadmašiti sva prethodna, te da je Sarajevo Dance Festival postao sinonim za vrhunsku izvedbu u sportskom plesu i modernim plesovima.

– Ova jubilarna godina donosi nam spektakularne događaje i izvođače iz cijelog svijeta. Tokom dva uzastopna vikenda, posjetitelji će moći uživati u međunarodnim takmičenjima u sportskom plesu i modernim plesovima, a očekuje se učešće više od dvije hiljade takmičara iz raznih krajeva svijeta – ističu iz plesnog kluba Astorija.

Kada je riječ o glavnim događajima festivala, od 13. do 15. oktobra najavljeno je takmičenje u sportskom plesu, a pored prestižnog internacionalnog WDSF takmičenja za sportske plesne parove i solo izvođače, tu je i državni turnir, bodovni turnir i kategorija “rising stars”.

Od 21. do 22. oktobra će biti održano takmičenje u modernim plesovima gdje će moderni plesači pokazati svoju strast i kreativnost na sceni, donoseći svježe perspektive i inovativne izvedbe.

 – Sarajevo Dance Festival pruža ne samo priliku za takmičenje, već i za povezivanje plesača i ljubitelja plesa iz cijelog svijeta. Ovaj festival stvara mostove između različitih kultura i pruža jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava i inspiraciju – navode iz plesnog kluba Astorija.

Izvor: www.akta.ba