Home » Pucnjava u Čikagu
Svijet

Pucnjava u Čikagu

Danas oko 10 sati po američkom vremenu dogodila se pucnjava u predgrađu Čikaga. Proslava povodom američkog praznika 4. jula je neočekivano prekinuta nakon što je ispaljeno više hitaca u Highland parku, predgrađu Chicaga.

Dan nezavisnosti SAD-a proslavlja se 4. jula . To je državni praznik u kojim se slavi donošenje Američke deklaracije o neovisnosti. Širom države organizuju se proslave i parade.

U ovoj pucnjavi ubijeno je šest ljudi, a više od 50 ranjeno, saopštila je policija. Za pucnjavu sumnjiči se bijelac od 18 do 20 godina sa dužom crnom kosom, niže građe i da nosi bijelu ili plavu majicu, navela je policija Hajlend Parka.

Kako su saopštili tamošnji mediji napadač je imao žuti ranac, ispalio je više od 25 metaka na učesnike parade i pucao je sa krova.
“Državna policija je na mjestu nesreće i stavili smo sve državne resurse na raspolaganje zajednici. Nastavit ćemo da radimo sa lokalnim zvaničnicima kako bismo pomogli onima koji su pogođeni”. poručio je Pritzker.

Svjedoci kažu da su ljudi bježala od pucnjave. Zavladala je panika na ulicama. Na licu mjesta je pronađeno oružje, a napadač je u bjekstvu.

Stanovnici su upozoreni da izbjegavaju centar grada.