Home » Preliminarni rezultati izbora za predsjednika Crne Gore: Đukanović i Milatović idu u drugi krug
Svijet

Preliminarni rezultati izbora za predsjednika Crne Gore: Đukanović i Milatović idu u drugi krug

Kandidati za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović (DPS) i Jakov Milatović (Pokret Evropa), ići će u drugi krug predsjedničkih izbora u ovoj državi koji će se održati 2. aprila.

Nakon 87,5 posto prebrojanih glasova, Centar za monitoring i istraživanje Crne Gore saopćio je kako su Đukanović i Milatović osvojili najveći broj glasova u prvom krugu izbora.

Prema preliminarnim rezultatima, aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvojio je 35,4 posto glasova, dok je Milatović osvojio 29,2 posto glasova, čime su ovi kandidati stekli uslove za drugi krug izbora.

Treći na listi našao se Andrija Mandić (Za budućnost Crne Gore) sa 19,1 posto, a slijedi ga Aleksa Bečić (Demokratska Crna Gora) sa 11 posto glasova.

Najmanji broj glasova osvojili su Draginja Vuksanović-Stanković, Goran Danilović i Jovan Radulović.

Trenutni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uoči jučerašnjeg glasanja izjavio je kako vjeruje da će osvojiti najveći broj glasova i nastaviti sa obavljanjem predsjedničke funkcije.

“Ovo je prilika da Crna Gora potvrdi svoju sposobnost da živi u uslovima političke i društvene stabilnosti, da nastavni da predano realizuje reforme, dostiže standarde i ostvaruje svoj cilj”, poručio je Đukanović.

S druge strane, Milatović je nekoliko puta govorio o svom izbornom putu te je poručio kako Đukanović ne može zaustaviti slobodne građane.

“Đukanović ne može zaustaviti slobodne građane i građanke Crne Gore u našoj namjeri da ovu zemlju istrgnemo iz njegovih ruku i zauvijek je trasiramo na put pravde, jednakosti i pomirenja! Drugi krug predsjedničkih izbora bit će ‘posljednja trka’ Demokratske partije socijalista i lidera te partije Mila Đukanovića”, rekao je ranije Milatović.