Home » Predviđanja stručnjaka: Balkan očekuje ogroman razvoj turizma
Svijet

Predviđanja stručnjaka: Balkan očekuje ogroman razvoj turizma

U regiji Balkana sve je veći interes za ulaganje u hotele, jer turisti postaju svjesniji regije kao nove turističke destinacije.

Misija “New Deal Europe” je apsolutno neko ko podržava razvoj turizma u jugoistočnom i balkanskom regionu Evrope. New Deal Europe okuplja turoperatore i turističke organizacije sa fokusom na jugoistočni region Evrope.

Kao takav, NDE je jedina platforma na tržištu putovanja posvećena generiranju poslova u ovoj, kako kažu, rastućoj turističkoj destinaciji.

NDE navodi da će krajem marta održati godišnji sastanak turističkih kompanija iz svih balkanskih zemalja: Grčke, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

U izvještaju se navodi da ova regija nudi izvrsnu vrijednost za novac za ove destinacije, posebno za zemlje izvan Evropske unije, a Albanija je jedno od najperspektivnijih odredišta.

Zanimanje za ovu zemlju posebno je poraslo među Britancima, jer dnevno iz Velike Britanije u Albaniju leti više od osam letova. Prema tim podacima, Hrvatska je imala rekordne rezultate.