Home » Požar kod Šibenika “guta” automobile, zahvaćeni i stanovi, na terenu više od 50 vatrogasnih vozila
Svijet

Požar kod Šibenika “guta” automobile, zahvaćeni i stanovi, na terenu više od 50 vatrogasnih vozila

U velikom požaru koji je jutros izbio kod Šibenika izgorio je zasad neutvrđen broj automobila. Požar još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, a jak vjetar otežava njegovo gašenje.

Požar gasi sedam aviona, svih pet MORH-ovih kanadera i dva Air Tractora. Prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne jedinice Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokaliziran.

Za saobraćaj je zatvorena Jadranska magistrala, a u gašenju požara kod Grebaštice trenutno sučestvuje 148 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila, saopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su poslali apel stanovnicima da službama olakšaju posao i uklone automobile koji im mogu smetati u gašenju požara te da se i sami udalje od vatre i ne dovode se u opasnost.

Nažalost, vatra je zahvatila i stambene objekte u Grebaštici te se evakuiraju porodice čiji objekti su ugroženi ili zahvaćeni požarom. Stanovnici ugroženog dijela mjesta se s lokacije prevoze MUP-ovim vozilima do Morinjskog mosta kod Brodarice, zatim ATP-ovim autobusom do sportske dvorane na šibenskom Baldekinu, gdje im je osiguran smještaj.

Izvor: klix.ba