Home » Pogledajte vježbu Specijalne policijske jedinice FUP-a, simulirano rješavanje talačke krize
BiH

Pogledajte vježbu Specijalne policijske jedinice FUP-a, simulirano rješavanje talačke krize

Pripadnici Specijalne policijske jedinice (SPJ) u Federalnoj upravi policije (FUP) Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova jučer su u Centru za obuku policijskih kadrova “Mahir Begić” u Suhodolu uspješno održali vježbu rješavanje talačke krize.

Policijski službenici SPJ FUP-a demonstrirali su za vrijeme trajanja taktičko – pokazne vježbe visok stepen stručnosti i spremnosti u domenu postupanja u talačkim situacijama u zaposjednutom autobusu.

U vježbi su učestvovali i polaznici osnovne policijske obuke, a koji se trenutno nalaze na školovanju u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Budući policijski službenici, odnosno polaznici osnovne policijske obuke, na ovaj način stekli su nova znanja koja se odnose na kapacitete, taktičku obučenost i zadatke koje izvršavaju pripadnici Specijalne policijske jedinice FUP-a.

“Specijalna policijska jedinica FUP-a jedna je od najboljih specijalnih policijskih jedinica u regionu koja je spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima”, saopćeno je.

Izvor: Klix