Home » Pogledajte nove snimke izgradnje koridora Vc
Ekonomija

Pogledajte nove snimke izgradnje koridora Vc

Gradi se od sjevera do juga. Trenutno su aktuelna gradilišta Počitelj – Zvirovići, Tarčin-Ivan, Ponirak-Vraca, Ponirak-Nemila-Vranduk, Poprikuše-Nemila…

Uživati u prelijepim predjelima naše zemlje, povezati cijelu zemlju, olakšati saobraćaj, te unaprijediti uslove za razvoj naše privrede, samo su neke od prednosti i blagodati koje ćemo imati kada izgradnja koridora Vc bude u potpunosti završena. Zbog toga se gradi i radi punim intenzitetom, navode iz Autocesta FBiH.

Kada će to biti ne zna se, a do tada pogledajte pogledajte najnovije snimke sa gradilišta cestovne infrastrukture širom zemlje, koje su obišli premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, te tom prilikom govorili o dinamici izgradnje.

“Vidjeli smo da stari način gradnje, dionica po dionica, traje jako dugo. Zato smo se odlučili da istovremeno radimo više dionica”, kazao je Novalić.

Gradi se od sjevera do juga. Trenutno su aktuelna gradilišta Počitelj – Zvirovići, Tarčin-Ivan, Ponirak-Vraca, Ponirak-Nemila-Vranduk, Poprikuše-Nemila…

“Trenutno je aktivno osam gradilišta, od Tešnja do ovog čapljinskog dijela Hercegovine. Do sada smo izgradili 140 kilometara od 275 u Federaciji BiH. Sada smo u fazi investiranja milijardu i 300 miliona KM”, kazao je Lasić. 

Radovi na četiri dionice koji se odvijaju na sjeveru zemlje trebalo bi da se završe do 2024. godine, a građani će time dobiti novih 20 kilometara autoputa.

 

Izvor: www.akta.ba