Home » OGREŠEVIĆ UPUTIO OŠTRU PORUKU: “Čeka se odobrenje Dodikovog ministra sigurnosti, ponižavanje države i svakog istinskog Bosanca i Hercegovca se nastavlja!”
BiH

OGREŠEVIĆ UPUTIO OŠTRU PORUKU: “Čeka se odobrenje Dodikovog ministra sigurnosti, ponižavanje države i svakog istinskog Bosanca i Hercegovca se nastavlja!”

Nije trebalo mnogo vremena da se pokaže ispravnim odluka NES-a i SBiH-a da ne participiraju u vlasti na državnom nivou kada su jasno kazali da izlaze iz ‘osmorke’ jer ne mogu tolerisati ponašanje Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

U javnosti je ostatak ‘osmorke’ pokušao predstaviti ovakvo ponašanje ove dvije stranke kao željom za više pozicija, no već danas smo se uvjerili da je shvatljiva odluka NES-a i SBiH-a, te principijelna.

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a reagirao je na činjenicu da Vijeće ministara ‘spava’ iako je dužno zakonom reagirati kod pružanja međunarodne pravne pomoći.

“Bosna i Hercegovina još nije poslala spasilačke timove u pomoć Turskoj. Čeka se odobrenje Dodikovog ministra sigurnosti Nenada Nešića. Nije ni Federacija BiH, iako najavljuju da će spasioci krenuti večeras. Republika Srpska ispratila je već svoje spasilačke timove u Tursku. Dodik je, nažalost, opet uspio predstaviti Bosnu i Hercegovinu nefunkcionalnom državom, a bh. entitet Republiku Srpsku funkcionalnijom od Federacije. A, novo je to da bi još u očima Turaka i Erdogana čak mogao ispasti i istinski prijatelj, koji je pokazao kome se iz BiH najviše žuri da pomogne.
Ponižavanje države i svakog istinskog Bosanca i Hercegovca se nastavlja”, poručio je Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a.

Podsjećamo, prve ‘blagodati’ činjenice da je Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine već vidimo na djelu! Grubo se prekršio Zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH, navodi nap.ba.

Izvor: slobodna-bosna.ba