Home » Nova teška nesreća na GGM-u u Zenici, 19-godišnjakinja u teškom stanju prebačena u KBZ
Crna hronika

Nova teška nesreća na GGM-u u Zenici, 19-godišnjakinja u teškom stanju prebačena u KBZ

Devetnaestogodišnja Zeničanka S. K. sinoć je na Glavnoj gradskoj magistrali (GGM) u Zenici zadobila teške povrede opasne po život, nakon što je na pješačkom prijelazu udario automobil “Renault Twingo” kojim je upravljao njen sugrađanin, potvrđeno je Zenicablogu u policiji i bolnici.

Ovo je ko zna koja nesreća na ovom dijelu GGM-a, na kojoj i pored svjetlosne signalizacije na dva pješačka prijelaza najčešće bahatim, neopreznimi nepropisnim ponašanjem vozača automobila dolazi do težih posljedica po pješake. Samo u bazi našeg portala nalaze se desetine sličnih nesreća uglavnom na ovoj lokaciji, te na lokaciji nakon sljedećeg Kružnog toka, na potezu od Pharmacie na GGM-u do benzinske pumpe EP.

-Pješakinja inicijala S.K. iz Zenice teško je povrijeđena u ulici Branilaca Bosne, na GGM-u. U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo Reno i pješakinja. Renoom je upravljao D. Š. (21) iz Zenice, a povrijeđena pješakinja prevezena je u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, povrijeđenoj pješakinji konstatirane su teže tjelesne povrede – kažu iz policije.

Udar se dogodio na “drugoj zebri”, odnosno pješačkom prijelazu između prodavnice i buregdžinice s jedne, te kafića i motela s druge strane. Prema navodima rodbine povrijeđene, koji su došli na lice mjesta, vozač “Twinga” se ponašao neprimjereno komentarišući “da joj nije ništa” i “da se na vrijeme zaustavio”.

– Ne znamo koliko ljudi treba poginuti, koliko treba stradati da bi nadležni počeli žestoko i kontinuirano da kažnjavaju prekršioce i ubice na cesti. S. je sad na aparatima i ljekari se bore za njen život. Dok nadležni procesuiraju ovog vozača neki drugi će već uništiti nečiji drugi život, rečeno nam je od strane rođaka povrijeđene.

Izvor: Zenicablog