Home » Nezaposleni od danas mogu koristiti javni prijevoz isključivo uz elektronske kartice
Ekonomija

Nezaposleni od danas mogu koristiti javni prijevoz isključivo uz elektronske kartice

Penzionerima su ukazali da će dopuna elektronskih kartica za jedan ili dva mjesec početi trećeg februara.

Nezaposlene osobe će od danas moći isključivo koristiti elektronske kartice, umjesto iskaznica za javni prijevoz u Sarajevu, saopćili su iz preduzeća GRAS.

Napomenuli su da će dans početi i prodaja mjesečnih kupona za februar za radnike, nezaposlene, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja. Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

Učenike osnovnih i srednjih škola i redovne studente su obavijestili da mogu izvršiti dopunu elektronskih kartica za februar po važećem cjenovniku. Dopunu elektronskih kartica za prijevoz mogu izvršiti na GRAS-ovim prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Nedžarići, Alipašin Most i Hadžići.

Penzionerima su ukazali da će dopuna elektronskih kartica za jedan ili dva mjesec početi trećeg februara i da će dopuna trajati do 10. febraura. Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Nedžarići, Alipašin Most i Hadžići. Uz elektronsku karticu potrebno je donijeti i posljednji ček od penzije.

U GRAS-u su podsjetili nezaposlene osobe da će od sljedećeg mjeseca umjesto iskaznica za prijevoz moći koristiti isključivo elektronske kartice. Nezaposlene osobe su obavezne izvršiti dopunu elektronskih kartica na jednom od prodajnih mjesta, a uz elektronsku karticu potrebno je donijeti dokaz o redovnom javljanju Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Korisnici javnog gradskog prijevoza koji posjeduju elektronske kartice su obavezni da prilikom svakog ulaska u vozilo izvrše validaciju svoje vožnje, odnosno da karticu prislone na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 1. do 10. februara radit će produženo od 7 do 16:30 sati, a od 13. februara do kraja mjeseca od 7 do 15 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7 do 15 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 4. februara, radit će od 8 do 13:30 sati, saopćili su iz preduzeća GRAS.

Izvor: www.akta.ba