Home » Narednih dana u BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg
BiH

Narednih dana u BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini će u srijedu, 12. aprila, preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen.

U četvrtak, 13. aprila, očekuje se naoblačenje koje će usloviti kišu od poslijepodnevnih sati i tokom noći na petak. Na vrhovima planina će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9 stepeni, najviša dnevna uglavnom između 16 i 23 stepena.

U petak, 14. aprila, pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina je u jutarnjim satima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Tokom dana se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni, najviša dnevna temperatura između 8 i 14 stepeni.

U subotu, 15. aprila, pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.