Home » Naredne sedmice u BiH sunčano vrijeme uz dnevne temperature i do 16 stepeni
BiH

Naredne sedmice u BiH sunčano vrijeme uz dnevne temperature i do 16 stepeni

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovini, u ponedjeljak, 13. februara, u Bosni jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz i riječne tokove može biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 13 °C.

U utorak 14. februara, u Bosni bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 °C.

U srijedu 15. februara, u većem dijelu zemlje bit će pretežno sunčano. U Bosni prije podne, po kotlinama i uz riječne tokove, magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 °C.

U četvrtak 16. februara bit će sunčano. Veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 13, na jugu zemlje do 15 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.