Home » Najbogatiji čovjek na svijetu traži radnike iz BiH
Ekonomija

Najbogatiji čovjek na svijetu traži radnike iz BiH

Američka kompanija Tesla, vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, počeo je potragom za radnom snagom i u Bosni i Hercegovini.

Američka kompanija Tesla, vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, počeo je potragom za radnom snagom i u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi u oglasu, Tesla traži radnike za svoju veliku tvornicu u Berlinu, u Njemačkoj.

Ovog puta kompanija traži “tehničara za robotiku”. Oglas je raspisan na bh. portalu za traženje posla mojposao.ba i na bosanskom je jeziku.

“Tesla predstavlja jednu misiju: Ubrzanje i prelazak na održivu energiju. U roku od nekoliko godina razvijene su revolucionarne strategije i proizvodi koji su u velikoj meri uspješno lansirani na tržište. Ovo je moguće samo kroz izuzetne brzine, inovacije i efikasnosti. Za nastavak Tesline nevjerovatne priče o uspehu, sada i u Evropi, Gigafactory Berlin je savršena osnova. Najvažniji stubovi za ovo su naši zaposleni. Njihova strast, motivacija i spremnost osiguravaju postizanje naših ciljeva. Mi vas tražimo da zajedno nastavimo ovu uspešnu priču”, stoji u oglasu.

Nude se brojne pogodnosti za ovaj posao.

“Radit ćete u našoj vrhunskoj Gigafactory, gdje ćete riješavati najzanimljivije svjetske probleme s najboljim i najpametnijim ljudima koji dijele strast da mijenjaju svijet. Teslin kompenzacijski paket uključuje konkurentnu platu i Tesline akcije ili bonuse. Uobičajene pogodnosti koje nudimo uključuju 30 dana godišnjeg odmora, penzioni plan fabrike, životno i invalidsko osiguranje zaposlenika, besplatno punjenje električnih vozila, popuste na proizvode i razne usluge prevoza”, stoji u ogaslu.

Oglas je otvoren do 20. aprila 2023. godine.

Izvor: www.akta.ba