Home » Načelnik općine Pale FBiH: Bećirović prvi član Predsjedništva BiH koji je posjetio Hrenovicu
BiH

Načelnik općine Pale FBiH: Bećirović prvi član Predsjedništva BiH koji je posjetio Hrenovicu

Načelnik općine Pale u Federaciji Bosne i Hercegovine Almin Ćutuk (SDA) je istakao da je Denis Bećirović (SDP) prvi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je posjetio Hrenovicu.

Bećirović je u okviru radne posjete Bosansko-podrinjskom kantonu posjetio mjesta Hrenovice, Prača i Podgrab, a koji pripadaju općini Pale. Položio je cvijeće i odao počast ispred spomen-obilježja poginulim komandantima Šestog hrenovačkog bataljona u Hrenovici. Podsjetio je na važnost sjećanja na one koji su se borili za odbranu Bosne i Hercegovine, slobodu i dostojanstvo.

Kako su saopćili iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bećirović je ocijenio da je presudno važno zaštititi državu, njenu nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet te da se osigura napredak za sve građane.

S načelnikom Ćutukom je razgovarao o aktuelnoj situaciji u državi i lokalnim projektima. Ćutuk je istakao da je posjeta Hrenovici prva posjeta jednog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ovom mjestu.

Zahvalio se Bećiroviću na posjeti te poručio da su otpor i hrabrost onih koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine inspiracija za izgradnju bolje budućnosti.

Osim toga, obavijestio je Bećirovića o mogućnostima za ulaganja i razvoj u oblasti poljoprivrede, obrta i turizma. Smatra da u općini Pale FBiH posebnu šansu imaju mali biznisi i mala preduzeća, s obzirom na to da je u jednu od najmanjih općina u FBiH izuzetno teško privući firme koje će zaposliti veliki broj ljudi, saopćili su iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.