Home » Mostarski Ferro Keš ponovo pokreće proizvodnju nakon požara
Ekonomija

Mostarski Ferro Keš ponovo pokreće proizvodnju nakon požara

Što se tiče pogona armaturnih mreža i on će u vrlo kratkom vremenu biti pokrenut.

Tvrtka Ferro Keš kod Mostara, koju je u ponedjeljak 11. septembra zahvatio golemi požar, u rekordnom roku osposobila je armirački pogon koji inače nosi 50 posto proizvodnje.

Što se tiče pogona armaturnih mreža i on će u vrlo kratkom vremenu biti pokrenut, piše Bljesak.info.

Hale su već pročišćene od posljedica požara, a pokrivanje krova počinje već u ponedjeljak. Istovremeno ide i nabavka energetskih kablova i sanacija strojeva za proizvodnju mreža.

Veliki požar izbio je u ponedjeljak oko 14 sati u pomoćnoj hali firme Ferro Keš smještene u krugu bivšeg poduzeća “Soko”, u mostarskom prigradskom naselju Rodoč.

Kako je to utvrđeno tokom uviđaja, vatrena stihija je progutala hale čak tri poduzeća i napravila višemilionsku štetu.  Tom prilikom izgorjele su hale u kojima su se nalazili  ”Emcon” d.o.o. Mostar u kojem su izgorjele sve radne mašine i prateća elektroinstalacija , ”FERO KEŠ” d.o.o. Mostar u čijoj hali su izgorjeli strojevi EVG, GD-6 te preduzeće ”Premier Febeco” d.o.o. Mostar i P.J.P. Construct u čijoj hali su izgorjela 34 vozila.

U krugu navedenih preduzeća izgorjelo je oko 300 automobilskih pneumatika kao i sva oprema i alat te tri radne dizalice. U trenutku izbijanja požara u mostarskoj tvrtki na poslu je bilo više od 100 ljudi, ali nasreću nitko nije bio ozlijeđen.

Izvor: www.akta.ba