Home » Ministar Isak: FMUP i MUP KS zajedno će raditi na osnaživanju policijskih snaga (FOTO)
BiH

Ministar Isak: FMUP i MUP KS zajedno će raditi na osnaživanju policijskih snaga (FOTO)

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak održao je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admirom Katicom s kojim je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u FBiH.

Istaknuta je važnost poboljšanja i jačanja komunikacije i saradnje između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Isak i Katica razgovarali su o osnivanju helikopterske jedinice u MUP-u KS, te su usaglasili smjernice za zajedničko korištenje hangara koji se nalaze na Aerodromu Sarajevo.

Posebno je razgovarano o donošenju uredbe o jedinstvenim policijskim uniformama. Ministar Isak je naglasio da će odmah po okončanju procedura, koje su u završnoj fazi, uputiti Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Zaključili su kako Fedralno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dijele zajednički interes, a to je sigurnost građana Bosne i Hercegovine, te da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zajedno raditi na osnaživanju policijskih snaga i na produbljivanju saradnje u oblasti sigurnosti, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.