Home » Kompanija MIBO Komunikacije učestvovali na godišnjoj Oracle konferenciji
Ekonomija

Kompanija MIBO Komunikacije učestvovali na godišnjoj Oracle konferenciji

Kompanija MIBO Komunikacije kao Oracle partner učestvovala je na konferenciji “Next Generation of Applications – A Window to 2030”

Kompanija MIBO Komunikacije kao Oracle partner učestvovala je na konferenciji “Next Generation of Applications – A Window to 2030” koji je organizovao Oracle u Gradskoj Vijećnici Sarajevo.

Na konferenciji su se okupili vodeći stručnjaci iz javnog i poslovnog sektora kako bi se upoznali sa  najnovijim trendovima i najboljim praksama u digitalnoj transformaciji u BiH.

Konferencija je bila dobra prilika da se predstave najnovije tehnologije, inovativna rješenja u IT industriji, razmijene iskustva, savjeti i najbolje prakse, a sve u cilju brže i uspješnije digitalne transformacije u BiH uz pomoć naprednih rješenja renomirane kompanije Oracle.

“Na konferenciji smo kao partner uzeli učešće na panelu “Uspješne priče sa tržišta”, gdje smo predstavili naša iskustva u povezivanju tehnologije i biznisa sa ciljem povećanja inovativnosti, kreiranja izuzetnog korisničkog iskustva i poboljšanja kvaliteta života“, navode iz ove kompanije.

oracle

Također, kao primjer dobre prakse predstavljen je naš referentni projekat “Customer Success Story u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo“ kao  uspješna priča o kreiranju prve e-platforme za prijavu i distribuciju javnih poticaja, koju su prezentirali Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo i Jovana Vidaković, voditeljica aplikativnog biznisa za javni sektor za Adriatic regiju.

E-platforma Ministarstva privrede KS razvijena je na bazi “Oracleovog” najsavremenijeg softvera, a implementirala ga je domaća kompanija MIBO Komunikacije. Platforma je razvijena uz podršku USAD-ovog FINRA projekta, putem kojeg je finansirana ova investicija vrijedna nešto više od 700.000 KM. Čitav proces razvoja i faze testiranja Ministarstvo je završilo za nepunih šest mjeseci.

MIBO Komunikacije sa višedecenijskim iskustvom u implementaciji kompleksnih tehnoloških rješenja predstavlja ključ za kreiranje izuzetnog  korisničkog iskustva i poslovnog uspjeha naših korisnika.

“Kreirajte svoju budućnost” uz MIBO Komunikacije i Oracle.

Izvor: www.akta.ba