Home » Katarina Kafadar, kraljica kozmetike: Ponosna sam na “Ovnak” i svoj Vitez 
Ekonomija

Katarina Kafadar, kraljica kozmetike: Ponosna sam na “Ovnak” i svoj Vitez 

U podcastu “Imam ideju” portala Bljesak.info ugostio je magistru Katarinu Kafadar, direktoricu tvrtke Ovnak d.o.o. iz Viteza.

U podcastu “Imam ideju” portala Bljesak.info ugostio je magistru Katarinu Kafadar, direktoricu tvrtke Ovnak d.o.o. iz Viteza. Magistrica ekonomije i prava obiteljskoj kompaniji se pridružila 2016. godine, a od 2020. zajedno s bratom Valentinom vodi ovo poznato poduzeće koje u svome portfelju sadrži nekoliko različitih branši.

“Sami počeci naše obiteljske tvrtke sežu još u 1991. godinu kada je moj otac, zajedno sa svojom braćom i pokojnim djedom, pokrenuo firmu koju je nazvao Ovnak, po rodnom mjestu obitelji. Započeli su na nagovor prijatelja, tada se trgovalo građevinskim materijalom, a radilo se i u uslužnim djelatnostima. A, koncept kakvog danas poznajemo započinje možda negdje 1994. godine kad se u Vitezu otvara trgovina mješovite robe”, kaže ona na početku razgovora.

Napominje kako se u samim počecima u njihovoj obiteljskoj firmi ponajmanje trgovalo kozmetikom, dok je danas obratno – najveći dio djelatnosti je upravo kozmetika. Tako je nastao danas popularni brend “CM-Cosmetic Market”, koja danas broji 80 poslovnica.

Međutim, tvrtka Ovnak nije samo kozmetika; oni su 2007. ušli u autoindustriju, potom su počeli posao s benzinskim crpkama, a tu je i farma “Ovnak”, s proizvodnjom mlijeka. Uslijedila je akvizicija firme “VW Automobili” (2017.).

Katarina govori i o izgradnji vlastitog brenda Ovnak, kako u kozmetici, tako i po pitanju proizvodnje modnih nakita i nekih drugih proizvoda. Razgovarali smo i o tome kako nove generacije, odnosno nasljednici preuzimaju obiteljski posao, tj. koje ih zamke i izazovi čekaju na putu do uspjeha. Zanimljivo je poslušati i taj segment podcasta, posebice za mlade ljude koje u budućnosti nešto slično očekuje ili se eventualno namjeravaju baviti poduzetništvom nakon okončanja školovanja.

Izvor: www.akta.ba