Home » Kako da odjeća miriše danima nakon pranja
Magazin

Kako da odjeća miriše danima nakon pranja

Bez obzira što koristite omekšivač pri pranju vaše odjeće, osvježavajući miris brzo nestane. Služeći se nekim trikovima, moguće je produžiti miris i svježinu u ormaru. Uz samo nekoliko jednostavnih načina, svježina od nekoliko dana produžit će se i na nekoliko mjeseci.

Ukoliko imate neki omiljeni parfem, možete učiniti da na njega miriše prosto svaki komad odjeće. Uzmite papirnu maramicu i na nju našpricajte parfem, pa je ostavite u ormar. Miris će se širiti i odjeća će ga upiti.

Sježinu u automobilu održavamo raznim, a prilično jeftinim osvježivačima. Isto tako, možemo ih koristiti i za ormar. Bitno je da odaberete blažu aromu poput citrusa ili borovine. Umotajte ga u maramicu ili pamučnu krpicu i uživjte u svježini mjesecima.

Kafa je poznat prijatelj parfemske industrije, to je zbog njene sposobnosti da upije loše mirise i intenzivira one ugodne. Najbolje bi bilo da malu teglicu napunite zrnima kafe, izbušite nekoliko malih rupa na poklopcu i tako je ostavite u ormar. Zamijenite zrna kafe svakih 20 do 30 dana.

Tokom pranja, pri zadnjem ciklusu ispiranja mašine, u odjeljak za omekšivač možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja. Na taj način ćete produžiti svježinu veša a miris ipak neće biti toliko intenzivan.

Još jedan trik kojim se možete poslužiti je stari i dobro poznat, sa tvrdim sapunom. Jednostavno uzmite tvrdi sapun za ruke i ubacite ga u ormar sa ili bez njegovog pakovanja.