Home » Iz ZNG-a poručili Mijatoviću: U narednim satima čekamo zvanični stav ostalih u Osmorci
BiH

Iz ZNG-a poručili Mijatoviću: U narednim satima čekamo zvanični stav ostalih u Osmorci

Iz političkog pokreta Za nove generacije (ZNG), odgovorili su na današnje kvalifikacije potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića da oni više nisu poželjan koalicioni partner za njih.

Kako su rekli iz ZNG-a, danas su putem medija saznali za stav SDP-a, tačnije Vojina Mijatovića, koji je najavio da govori u ime SDP-a, kako više nisu poželjan partner SDP-a unutar Osmorke.

“Predstavnici političkog pokreta Za nove generacije su, odmah po saznanju ovih informacija, zatražili i zvaničan stav ostalih članova Osmorke glede ovoga stava, tj. da li oni podržavaju stajalište koje je iznio gospodin Vojin Mijatović ili ne. U narednim satima čekamo i zvanično očitovanje svih stranaka Osmorke. Po prijemu istoga, zvanična tijela stranke će se očitovati o navedenom”, saopćili su iz ZNG-a.

Podsjećamo, Mijatović je danas rekao da SDP od sutra kreće u hitno formiranje Vlade Federacije BiH te da će značajno usporiti sve procese imenovanja na državnom nivou.

“Podržati ćemo imenovanja samo za one institucije nužne za funkcioniranje BiH. Što se nas tiče od danas Osmorka je Sedmorka, Za nove generacije više ne postoji”, oštro je poručio Mijatović.

Prioritet SDP-a ostaje formiranje federalne vlade, a potpredsjednik te stranke tvrdi da ona nikada nije bila stabilnija te da svi mogu biti sigurni kako će oni “dobiti” Vladu FBiH.