Home » Haos u Skupštini Srbije: Vučić vrijeđao opoziciju, u jednom trenutku izbila i tučnjava
Svijet

Haos u Skupštini Srbije: Vučić vrijeđao opoziciju, u jednom trenutku izbila i tučnjava

Nakon obraćanja opozicionih zastupnika na današnjoj sjednici Skupštine Srbije posvećene Kosovu, Vučić je gotovo potpuno “izgubio živce” i počeo praktično galamiti na opozicione zastupnike.

Prvo, dok je trajala rasprava, svi opozicioni zastupnici su ustali i transparentima ispred Vučića reklamirali povredu poslovnika.

U jednom trenutku praktično je došlo do tučnjave između članova vlasti i opozicije ispred stola predsjednika Aleksandra Vučića, kada su se zastupnici vlasti i opozicije sukobili verbalno, a zatim i fizički.

Među prvima koji su se oglasili o poslovniku i dodatnom rješavanju sukoba bili su poslanici Dveri, među kojima Ivan Kostić, poslanik Novog DSS Miloš Jovanović, poslanik Narodne stranke Borislav Novaković, ali i poslanici SNS Vladimir Đukanović, kao kao i saborski zastupnici Stefan Krkobabić, Milenko Jovanov, Đorđe Todorović.

Upravo je Todorović počeo grubo vrijeđati opozicione zastupnike, što se čulo tokom sjednice.

U tom trenutku predstavnici vlasti krenuli su prema opoziciji i počeli se naguravati s njima služeći se neprimjerenim rječnikom. Naravno, nije izostala ni reakcija Vučića.

O svemu su objavljeni brojni videi na društvenim mrežama, a brojni tviteraši ogorčeni su što se na jedan ovakav način degradira skupština.

Izvor: klix.ba