Home » Goraždani se opraštaju od Raščića, tužilaštvo intenzivno radi na istrazi
BiH

Goraždani se opraštaju od Raščića, tužilaštvo intenzivno radi na istrazi

Goražde je obavijeno tugom nakon što je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) preminuo 39-godišnji Almir Raščić, nakon desetodnevne bitke za život.

Raščić je od prošlog petka bio u induciranoj komi nakon što je teško ranjen u napadu 13. januara, kada je ispred zgrade u kojoj je živio, dok se kretao prema automobilu na parkingu, upucan u glavu.

Tužilaštvo BPK Goražde intenzivno radi na istrazi u vezi s napadom na Raščića, uz prekvalifikaciju krivičnog djela iz “pokušaja ubistva” u “ubistvo”. Kantonalni tužilac Mirsad Bilajac potvrdio je da će biti naložena obdukcija tijela.

Dosadašnja istraga pokazala je da je upucan iz pištolja “tetejac” nakon što su istražitelji pronašli čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra koje pripada ovoj vrsti oružja.

Kako je ranije potvrđeno, u slučaj su uključeni SIPA i Federalna uprava policije, a iz kantonalnog MUP-a su saopćili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pronađu počinioce ovog zločina.

Goraždani se na društvenim mrežama opraštaju od bivšeg fudbalera koji je bio omiljen u gradu na Drini te uz emotivne poruke izražavaju saučešće porodici.

Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot.