Home » Dvojica bh. državljana uhvaćena u krijumčarenju ilegalnih migranata iz Turske
Crna hronika

Dvojica bh. državljana uhvaćena u krijumčarenju ilegalnih migranata iz Turske

Policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijske postaje Duga Resa i Postaje granične policije Cetingrad, su radi utvrđivanja zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku 10. travnja u mjestu Kolarić, općina Vojnić zaustavili osobni automobil bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak, dok se kao suvozač u vozilu nalazio 24-godišnjak, obojica državljani Bosne i Hercegovine, a tom prilikom utvrđeno je da u vozilu prevoze šest stranih državljana.

Kako je priopćeno iz karlovačke Policijske uprave, tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske, koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić su nad dvojicom muškaraca proveli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su s unaprijed stvorenom namjerom koristoljublja ušli u Republiku Hrvatsku i sudjelovali u počinjenju navedenog kaznenog djela, odnosno da su iz koristoljublja omogućili kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj osobama koje su na nezakonit način ušle u Republiku Hrvatsku.

Osumnjičeni 23-godišnjak i 24-godišnjak, su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.