Home » Četiri osobe otele muškarca u Sarajevu pa uhapšene na Palama
Crna hronika

Četiri osobe otele muškarca u Sarajevu pa uhapšene na Palama

Jučer u prijepodnevnim satima, Policijska uprava Centar je zaprimila prijavu da su istog dana na području općine Centar, nepoznate osobe otele muškarca E. R. iz Sarajeva, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došli su do saznanja o četiri muške osobe koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su operativnim radom locirani na području Pala.

U saradnji s policijskim službenicima iz PU Istočno Sarajevo, osobe: J.B. (1987), M.K (1990), A.S. (1976) i A.F. (1987) – svi iz Sarajeva, su uhapšeni.

Oko 23:50 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije KS su od policijskih službenika PS Pale MUP RS, preuzeli osobe koje su uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo otmice.

Istovremeno, policijski službenici su pronašli E. R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka. Pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Izvor: klix.ba