Home » BiH: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
BiH

BiH: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

U Bosni i Hercegovini u četvrtak, 13. jula, bit će pretežno sunčano i vruće. U večernjim satima u sjevernim područjima se očekuju jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

U petak, 14. jula, prijepodne u Bosni bit će pretežno oblačno. U ranim jutarnjim satima, ponegdje, prolazni pljuskovi u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a  najviša dnevna uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 37 stepeni.

U subotu, 15. jula, bit će pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.