Home » Baumit predstavio nove tehnologije i inovacije s akcentom na zdravo stanovanje
Ekonomija

Baumit predstavio nove tehnologije i inovacije s akcentom na zdravo stanovanje

Baumit, vodeća kompanija u oblasti građevinskih materijala na tržištu Bosne i Hercegovine, organizovala je danas u Sarajevu Baumit Akademiju 2023.

Baumit, vodeća kompanija u oblasti građevinskih materijala na tržištu Bosne i Hercegovine, organizovala je danas u Sarajevu Baumit Akademiju 2023, posvećenu novim tehnologijama i inovacijama s posebnim akcentom na zdravo stanovanje.

Sa porukom “Znanje na prvom mjestu” Baumit Akademija okupila je profesionalce iz oblasti građevine koji su imali priliku steći nova znanja i podijeliti svoja iskustva.

Voditeljica marketinga kompanije Baumit Zlata Ramčević izjavila je da Baumit Akademiju organizuju tradicionalno svake godine sa početkom građevinske sezone s ciljem da što bolje pripreme svoje partnere, izvođače radova, trgovce, arhitekte i upoznaju ih sa novinama koje nudi Baumit.

“Naš slogan je ‘Ideje budućnosti'“ i svake godine donosimo nove trendove, inovacije. Baumit mnogo radi na istraživanju u svom istraživačkom centru u Austriji koji je najveći istraživački centar u Evropi gdje se ispituju svi materijali i donose odluke za nove proizvode”, izjavila je Ramčević.

U konačnici, kako je dodala,  kvalitetna gradnja, zdravo stanovanje i energetska efikasnost moraju biti među prioritetima čitave industrije i društva. Napomenula je da je njihov konačni cilj  podizanje svijesti profesionalaca, kao i krajnjih korisnika o važnosti zdravog i kvalitetnog životnog prostora jer svaki čovjek zaslužuje živjeti u zdravim, energetski efikasnim i lijepim domovima za održivu budućnost.

Ramčević je izdvojila najnoviju Baumit inovaciju u oblasti betona koja je već lansirana na tržište, a koja će, kako je dodala,  zasigurno privući pažnju na početku ove građevinske sezone.

“Nova tehnologija otvara mogućnosti kojima će Baumit uvjeriti izvođače radova rezultatom posebne jednostavnosti za korištenje. Baumit ALL IN Beton ispunjava ono što obećava jer ovaj suhi beton za rad u bašti i kući bez statičkih zahtjeva dolazi sa razgradivom vrećom”, dodala je Ramčević.

Pojasnila je da tokom procesa miješanja inovativna samorastvarajuća vreća postaje dio proizvoda, te nema potrebe za odlaganjem vreća, a prljavština i prašina su značajno smanjeni.

Baumit tradicionalno organizira edukacijske seminare sa različitim temama iz struke, a slični skupovi su održani u Cazinu, Banjoj Luci i Tuzli. Fokus je, kako je istakla Ramčević, na stalnom ulaganju u inovacije koje pridonose boljim svojstvima primjene samih materijala, kao i njihovoj efikasnosti i pozitivnom uticaju na prostor gdje ljudi provode svoje vrijeme.

Baumit je austrijski brend i u BiH postoji već 24 godine. Svoj prvi poslovni objekt napravili su 2006. godine, a 2008. su otvorili tvornicu u Rakovici.

“Brend je austrijski, ali je bh. proizvod jer se radi u našoj tvornici sa recepturama koje se strogo kontrolišu iz Austrije. Nama je u fokusu čovjek, kako uposlenik Baumita, tako i klijent”, kazala je Ramčević za Fenu.  

Izvor: www.akta.ba