Home » Austrija: Teško povrijeđen 68-godišnji vozač kamiona iz BiH, helikopterom prebačen u bolnicu
Crna hronika

Austrija: Teško povrijeđen 68-godišnji vozač kamiona iz BiH, helikopterom prebačen u bolnicu

Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se desila na austrijskom autoputu A9, u regionu Graza.

Kako navodi Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Austrije do nesreće je došlo jutros u 7:15, kada je 68-godišnji vozač kamiona greškom ušao u zatvorenu traku puta A9, gdje se nalazi gradilište, a onda je udario u barijeru koja je tu postavljena.

“Kamion je išao direktno na betonsku barijeru. Upozoreni smo na nesreću. Crveni krst je po dolasku već bio na mjestu nesreće i zbrinuo povrijeđenu osobu. Naš zadatak je bio da obezbjedimo mjesto nesreće, zaštitimo od požara, vežemo opremu i izbavimo povrijeđenu osobu iz kamiona”, napisali su iz vatrogasne jedinice.

I dok mediji ne prenose stepen povreda vozača, on je na licu mjesta dobio prvu pomoć, ali je, ipak, morao biti prebačen helikopterom u Državnu bolnicu u Grazu. Inače, s obzirom na silinu udara došlo je do oštećenja rezervoara, zbog čega su na mjesto nesreće izašli vatrogasci, koji su obezbijedili kamion i spriječili ozbiljniji incident.

Saobraćaj na A9 je bio zatvoren punih pet sati, a pušten je tek oko podne.

Izvor: Klix