Home » Arnel Isak: Krajnje je vrijeme da se politički lideri pogledaju u ogledalo i sebi daju odgovor na pitanje da li su njihove odluke i namjere ispravne
BiH

Arnel Isak: Krajnje je vrijeme da se politički lideri pogledaju u ogledalo i sebi daju odgovor na pitanje da li su njihove odluke i namjere ispravne

Nakon današnjeg obraćanja visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, ne mogu da se ne osvrnem na proces formiranja Vlade FBiH što je užarena tema ovih dana.

Krajnje je vrijeme da bošnjački politički lideri po strani ostave lične interese, pogledaju se u ogledalo i sebi daju odgovor na pitanje da li su njihove odluke i namjere ispravne. Jednoumlje često zna biti pogubno, zato krenimo raditi u interesu države i Bošnjaka ispred svega!

Ustav se mora poštovati i ne smijemo dozvoliti da se igramo s najvećim pravnim aktom FBiH, jer još uvijek nije kasno da shvatimo ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi naš narod. Volja demokratske većine ne može se posmatrati samo iz jednog ugla jer do nove Vlade FBiH može i treba se doći isključivo političkim dogovorom.

Zato pozivam političke lidere koji upravljaju procesima da ne dozvole nepotrebne intervencije stranih faktora! – naveo je Arnel Isak na svom Facebook profilu.