Home » Apel za podršku sirotištu “Dar Al Yasmin” u Siriji
Svijet

Apel za podršku sirotištu “Dar Al Yasmin” u Siriji

Udruženje H.O. “Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus” (MFS-EMMAUS) je preuzelo odgovornost za brigu o Domu za jetime bez oba roditelja “Dar Al Yasmin” u Idlibu u Siriji na godinu dana.

U ovom domu trenutno živi 42 mališana koji su ostali bez roditelja u ratu.

U periodu nedavnih razornih zemljotresa, prilikom distribucije pomoći na teritoriji Sirije, MFS-EMMAUS je posjetio i ovo sirotište te uručio paketiće za djecu, koju su prikupili mališani sa TK i drugih dijelova Bosne i Hercegovine u akciji “Djeca djeci od srca”, pored toga, uručene su i druge neophodne stvari za nesmetano funkcionisanje.

– Tada smo uvidjeli situaciju funkcionisanja ovog doma te obećali pomoći u skorije vrijeme. Iako je većina sirotišta poslije rata u Bosni i Hercegovini zatvoreno, ostao je taj poseban osjećaj privrženosti i razumljivost potrebe za podršku ovoj populaciji djece – poručili su iz MFS-EMMAUS.

Ukupni troškovi funkcionisanja sirotišta iznose 100.000 KM za godinu dana.

To znači da je za jedno dijete mjesečno potrebno 200 KM, odnosno 2.400 KM godišnje.

– Jako težak period odrastanja bez roditelja koji su ubijeni tokom ratnih dešavanja je pred ovom djecom a veliki izazov pred svima nama, pa se nadamo da ćete nam kao i do sada pomoći u ovim iskrenim namjerama. Svaka uplata je od velikog značaja i uvjereni smo da udruženim snagama možemo isfinansirati rad ovakve ustanove – izjavili su iz MFS-EMMAUSA.

MFS-EMMAUS poziva sve ljude dobre volje da podrže ovaj humanitarni projekat i pomognu djeci koja su pretrpjela velike gubitke i traume.

Vaša donacija može učiniti razliku u njihovim životima. Svoju podršku u vidu donacija možete uplatiti na broj žiro računa, koji je naveden u nastavku. Podršku možete pružiti i pozivom na broj 17073 i donirati dvije KM za rad sirotišta. Doniranje putem paypal-a na: [email protected], saopćeno je iz MFS-EMMAUS.

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Pomoć sirotištu u Siriji