Home » Almir Džuvo generalni direktor, Risto Zarić zamjenik generalnog direktora OSA BiH
Ekonomija

Almir Džuvo generalni direktor, Risto Zarić zamjenik generalnog direktora OSA BiH

Vijeće ministara BiH jednoglasno je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo pojedinačna rješenja o imenovanju Almira Džuve.

Vijeće ministara BiH jednoglasno je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo pojedinačna rješenja o imenovanju Almira Džuve za generalnog direktora i Riste Zarića za zamjenika generalnog direktora na mandatno razdoblje od četiri godine, počev od 28. 2. 2023. godine, te Damira Bevande u drugom mandatu za glavnog inspektora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA BiH).

Prethodno su pojedinačnim rješenjima s dužnosti generalnog direktora OSA-e BiH i zamjenika generalnog direktora zbog isteka mandata razriješeni Osman Mehmedagić i Trifko Buha s danom 27. 2. 2023. godine.

Vijeće ministara BiH imenovalo je novo rukovodstvo OSA-e BiH i rješenjem razriješilo dosadašnjeg generalnog direktora OSA-e BiH i njegovog zamjenika zbog isteka mandata, jer su na te pozicije imenovani 19. 11. 2015. godine.

Sjednici Vijeća ministara BiH danas je prethodila druga sjednica Izvršnog obavještajnog odbora na kojoj su bili nazočni predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i zamjenici predsjedateljice ministar financija i trezora Zoran Tegeltija i ministar obrane Zukan Helez, saopćeno je iz VM BiH.

Izvor: www.akta.ba